Etiketler
23 Mayıs 2015 Cumartesi
Kremalı kayısı tatlısı
Bugün sizlerle yapımı çok kolay, tadı da çok lezzetli olan bir tatlı tarifi paylaşacağım.
Malzemeler
250 gr kuru kayısı
2 su bardağı su
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı ceviz
Kreması İçin
1 su bardağı soğuk süt
Toz krem şanti
Yapılışı
Kayısıları iyice yıkayın. Daha sonra kayısıları 2 subardağı suyun içerisinde 1 gün bekletin.
Ertesi gün kayısıların suyunu ayrı bir tencereye alın ve üzerine toz şekeri ilave ederek ocağın altını açın. Kaynayan suya kayısıları koyun. Kayısılar suyunu çekinceye kadar pişirin. Pişen kayısıları tabağa alın ve soğumasını bekleyin. Soğuyan kayısıların arasına sütle hazırladığınız krem şantiyi ve cevizi koyun. Dilerseniz üzerlerine toz antep fıstığı da serpebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder