Etiketler

23 Mayıs 2015 Cumartesi

Kremalı kayısı tatlısı


Bugün sizlerle yapımı çok kolay, tadı da çok lezzetli olan bir tatlı tarifi paylaşacağım.




Malzemeler

250 gr kuru kayısı
2 su bardağı su
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı ceviz

Kreması İçin

1 su bardağı soğuk süt
Toz krem şanti

Yapılışı

Kayısıları iyice yıkayın. Daha sonra kayısıları 2 subardağı suyun içerisinde 1 gün bekletin.

Ertesi gün kayısıların suyunu ayrı bir tencereye alın ve üzerine toz şekeri ilave ederek ocağın altını açın. Kaynayan suya kayısıları koyun. Kayısılar suyunu çekinceye kadar pişirin. Pişen kayısıları tabağa alın ve soğumasını bekleyin. Soğuyan kayısıların arasına sütle hazırladığınız krem şantiyi ve cevizi koyun. Dilerseniz üzerlerine toz antep fıstığı da serpebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder