Etiketler

20 Mayıs 2015 Çarşamba

Seçim mi geçim mi?



7 haziran genel seçimlerine az bir süre kaldı. Partiler daha fazla seçmenden oy toplayabilmek için yarış içindeler.

Vaatler, renkli kampanyalar, mitingler...



Seçim süreci bayağı eğlenceli geçiyor,tabi liderlerin birbirlerine ettikleri hakaretleri saymazsak. Ben yazımda tabiki  herhangi bir partinin propagandasını yapmayacağım size. Öyle bir niyetimde yok zaten. Beni de diğer milyonlarca insan gibi ilgilendiren husus cebime giren ve cebimde çıkan para.

Merkez bankasındaki para rezervi,ithalat-ihracat, bütçe fazlası gibi bir sürü ekonomik terimden ziyade beni ilgilendiren konu,pazara,markete gittiğimde cebimdeki para hemen eriyor mu yoksa gitgide alım gücüm yükseliyor mu?

Aslında halkın ekonomisi ülkenin ekonomisi demek...




Halkın öncelikli hesabının cüzdanı olduğunu bilen siyasilerde dikkat ederseniz hep ekonomik vaatlerle bizleri etkilemeye çalışıyorlar. Ne kadar çok ekonomik vaat o kadar çok oy!!!! Seçimi kim kazanırsa kazansın biz halk olarak her zaman refah içinde yani bir diğer deyişle  ayın sonunu nasıl getireceğiz karmaşasından kurtularak yaşamak istiyoruz.

Keşke ekonomimizi seçimden seçime düşünmeseler, bizim yani halkın menfaatini hep el üstünde tutsalar diye de içimden geçirmiyor değilim hani. Hayatımızın merkezinde olan ve sürekli düşündüğümüz para pul konularıyla artık daha fazla sizi yormayım.Umarım herkes büyüklerimizin tabiriyle kimseye muhtaç olmadan  istediği refah seviyesinde yaşar.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder