Etiketler
25 Mayıs 2015 Pazartesi
Fincanda Kadayıf Tatlısı
Onbir ayın sultanı Ramazan ayı yaklaştı. Zaman zaman sizinle Ramazan sofralarınızı süsleyecek hafif ve bir okadar da lezzetli tatlı tarifleri paylaşacağım.Bu tariflerden biri de fincanda kadayıf tatlısı.
Malzemeler
250 gr kadayıf
Yarım su bardağı ceviz
150 gr tereyağı
Şerbeti
1.5su bardağı şeker
2 su bardağı toz şeker
Limon suyu
Kadayıf fincana bastırılarak yerleştirilir.Üzerine ceviz konan kadayıf tekrar ikinci kez bastırılarak yerleştirilir.Fincan,fırın kabına ters çevirilerek kadayıf topları oluşturulur. Daha sonra tereyağ eritilerek kadayıf toplarının üzerine gezdirilir.
Lezzetli tatlımız 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Şerbet içinde şeker ve su tencereye alınarak 10 dakika kaynatılır.Daha sonra limon suyu eklenen şerbet 20 dk daha kaynatılır.
Son olarak da hazırlanan şerbet soğumuş kadayıfın üzerine gezdirilir.Dilerseniz üzerine kaymak koyabilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder