Etiketler

25 Mayıs 2015 Pazartesi

Tezgahları Çin malları istila ediyor


Türk piyasası adeta çin mallarının istilasına uğradı. Elinizi nereye atsanız muhakkak bir çin malına değiyor. Elektronikten,oyuncağa,ayakkabıdan kozmetiğe kadar geniş bir yelpazede Çin mallarını görmeniz mümkün.

Pazar tezgahları,alışveriş merkezindeki dükkanlar, hatta internet siteleri... Hatta diyorum çünki Türkiye'nin en ucuz toptan çarşısı diye Çin mallarının satıldığı bir internet sitesi açılmış. Aslında onlar için yer farketmiyor,sadece ticaretin döndüğü bir alan olsun yeter.



Bizde halk olarak Çin mallarını sevdik.Ne de olsa ucuz! Tabi bir malın ucuz olması onu ne kadar kaliteli kılıyor orası tartışılır tabi.

Madalyonun bir diğer yüzü de Çin'in önlenemez yükselişi.Ürünlerini bir çok ülkeye ucuz işçilikle ithal eden Çin ekonomi devi haline geldi.

Geçtiğimiz aylarda hatırlayacaksınız Çinden getirilen ayakkabıların kanser yaptığı ortaya çıktı.Gümrük Bakanlığıda kanser yapan ayakkabıların toplatılmasına karar verdi.Bunlar fark edilenler ya fark edilemeyenler...Türkiye bu olay üzerine Çinle yaptığı ayakkabı ithalatını %28 oranında azalttı.



Görünen o ki Çin malları furyası bir süre daha sürecek. Burada yetkililere büyük iş düşüyor.Büyük bir titizlikle gerekli kontrolleri yaptıktan sonra Çinden gelen ürünlerin ülkemize girişine izin vermeleri gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder