Etiketler

15 Mayıs 2015 Cuma

Tüp Bebek Merkezi Sayısındaki Rekor Artış


Ben eşimin işi gereği şu anda Ankara'da ikamet ediyorum.Üniversite yıllarımı da geçirdiğim bu güzel şehir her geçen yıl hızla gelişiyor.Yüksek ve betonarme binaların  arttığı başkentimizde artık kafamı nereye çevirsem bir tüp bebek merkezine rastlar hale geldim.Peki her yerde mantar gibi çoğalan bu merkezlerin sayısı son yıllarda neden bu kadar arttı,gerçekten kadın ve erkeklerimiz arasında kısırlık bu kadar yaygın mı? Bu soruların cevabı için sizler için küçük bir araştırma yaptım.

Stres,,hormonlu besinler ve tabiatın bozulan dengesi...Bu faktörler çiftlerin bebek sahibi olmasını zorlaştırmaktadır.Son yapılan araştırmalar da Türkiye'de yaklaşık 2.5 milyon çiftin çocuk sahibi olamadığı ya da olmakta zorlandığını gösteriyor. Yine özellikle büyük şehirlerde yaşayan kadınlar kariyer yapayım derken çocuk sahibi olmak için uzmanların belirlediği ideal yaş olan 35 yaş sınırını geçirmektedir.Hal böyle olunca da çiftler soluğu tüp bebek merkezlerinde almaya başladı.

Verilere göre Türkiye tüp bebek uygulaması gerçekleştirilen ülkeler sıralamasında Avrupa'da ilk beş,dünyada da  ilk yedi içerisinde yer alıyor.

Bu hızla artan uygulamanın maliyeti ise 3500-5000 lira arasında değişiyor.Anne ve baba adaylarının bazısı bu maliyeti karşıilamak için bankadan kredi bile çekiyor.Burada tüp bebek merkezlerinde görev yapan uzman doktorların dikkat etmesi gereken husus ise bütün hayatını bebek sahibi olmaya adayan çiftlere tüp bebek tedavisine geçilmeden önce diğer tedavi süreçlerini tamamlamaları  konusunda gerekli uyarılarda bulunmak. Bazı doktorların sadece ticari kazanç sağlayıp isimlerini duyurma adına insanları maddi ve manevi yönde tüketmemeleri gerekmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder