Etiketler

14 Mayıs 2015 Perşembe

Televizyonun çocuk üzerindeki olumsuz etkisi

Günümüz çocukları hiç kuşkusuz teknolojiyle beraber büyüyor.Geçmiş yıllara göre her yönden daha donanımlı yetişen çocuklarımız bir yandan da bir çok tehlikeyle karşı karşıya kalıyor.

0-6 yaş arası çocuklar hayalle gerçeği tam olarak algılayamadıklarından dolayı televizyonda izlediği her şeyi gerçek sanmaktadır.Bu da televizyonun çocuk için bir tehlike yaratacağına işaret ediyor.

Aynı zamanda bu yaş grubu çocuklarında çok büyük öğrenme hızı ve kapasitesi vardır.Çocuk bu öğrenme kapasitesini günlük yaşantılarıyla ve oyunla elde eder.Sosyal yaşantıyı ise arkadaşlarıyla birlikte oyun oynayarak kazanır. Tv karşısında uzun saat geçiren çocuklar bu etkinliklerden zevk almamaya başlar.

Bunun yanı sıra televizyon programlarının içeriği de çocuk için çok önemlidir. Yapılan araştırmalar şiddet içerikli programların çocukları saldırgan davranışlarda bulunmaya ittiğini gösteriyor.Yine çocuk tvde gördüğü boğma,dövüş ve öldürme sahnelerinden korkarak içine kapanabilir.

Bu yüzden biz ebevynlere düşen görev çocuklarımızın televizyonu kontrollü ve belirli bir zaman diliminde izlemesini sağlamak.Topluma sağlıklı bireyler yetiştirmek her anne babanın birinci derecede görevi olmalı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder